Welkom bij onze allereerste nieuwsbrief

Reparatie en/of reinigen?
Dit is het moment voor al uw reparaties
Wilt u uw canvas laten repareren en of reinigen? Moeten de naden/ stiksels nagekeken worden? Zijn de ritsen iets versleten? Breng dan nu uw canvaswerk en wij maken het voor het begin van het seizoen weer in orde.
Winterkleden
Demonteren en monteren
Op dit moment zijn we de planning aan het maken om de winterkleden weer te demonteren. Wij bieden u de service om tegen een vergoeding uw winterkleed op te slaan en dat wij deze in het najaar weer monteren.
Heeft u bij ons een nieuw winterkleed gekocht dan zit de service van het controleren en nakijken van uw winterkleed er eenmalig bij.

Seizoen 2022
Op dit moment hebben wij voor nieuwbouw een iets langere levertijd dan u van ons gewend bent. Zorg daarom dat u tijdig uw offerte aanvraagt, dit is uiteraard geheel vrijblijvend.

Jachtzeilen
Wij leveren diverse type zeilen voor ieder schip, van groot naar klein, van wedstrijd tot plezierjacht en in diverse prijsklassen. Aan de hand van ons inmiddels grote botenbestand zijn van vrijwel ieder schip de IJPE maten bij ons bekend, met deze gegevens maken wij een passende offerte met een richtprijs. Bij akkoord gaan wij aan boord om het zeil precies in te meten en dan volgt de exacte oppervlakte en prijs.

Tevens bent u bij ons welkom voor advies op maat, reparaties en opslag van uw zeilen. Bij opslag geven wij het zeil een volledige controle aan de hand van een controle formulier. Hierop worden alle op- en aanmerkingen genoteerd zodat u precies weet in wat voor staat uw zeil zich bevindt en waar wij adviseren om eventuele reparaties uit te voeren. Afhankelijk van de afspraak wordt er dan met u overlegd of de reparaties uitgevoerd dienen te worden en wat hierin uw wensen zijn.

Mallen
“Zeilmaker is een van de weinig overgebleven ambachten”
Waarbij het mallen een zeer belangrijke eerste stap is van het maak proces.

Op dit moment zijn wij druk bezig met mallen maken voor de nieuw te maken buiskappen, achtertenten, bimini’s en alle andere producten om uw boot zo comfortabel mogelijk te maken.

Wij maken deze mallen handmatig met mallendoek op uw boot omdat iedere boot uniek is. Het is een zeer precies werk, waarbij één millimeter veel is. Vaak krijgen wij de vraag of we het kunnen namaken van de bestaande kap, maar dit is helaas niet mogelijk, van een oude kap namaken is niet nauwkeurig genoeg. Dit omdat er onder invloed van weersomstandigheden vervorming heeft plaats gevonden in het doek. En uiteindelijk willen wij allemaal het zelfde resultaat en dat is een kap met de juiste pasvorm.

Schimmel, algen en weerplekken
Een steeds groter probleem
Het is niet het doek dat kan schimmelen maar de vervuiling die erop zit. Als u te lang wacht met reinigen dan trekken de schimmels in de vezels van het doek, een professionele aanpak is dan de oplossing. Wij werken samen met Zonklaar, zij verzorgen de reiniging en het impregneren van de producten.

Oude jachtzeilen
Heeft u nog oude jachtzeilen liggen van dacron? En liggen deze bij u in de weg?
U kunt deze in sommige gevallen tegen een vergoeding van €0,50 per kilo bij ons inleveren. Jachtzeilen krijgen een nieuw leven in de vorm van tasjes of jassen.

Nieuw systeem
Ook wij ontkomen er niet aan om steeds meer te digitaliseren. Na jarenlang gebruik van onze oude software zijn wij per 1 februari 2022 overgestapt naar een online software programma.
Binnenkort gaan we u dan ook benaderen om uw gegevens te verifiëren met de gegevens die bij ons bekend zijn, uiteraard met inachtneming van de privacywet.
U bent overigens niet verplicht om uw (aanvullende) gegevens aan ons bekend te maken.

logo
Waarom Allround Zeilmakerij?
  • Gunstige prijs
  • Esthetisch verantwoord

  • Betrouwbare partner
  • Persoonlijk contact
  • Vakkundige ambacht