Dit systeem in combinatie met lazy-jacks is ideaal voor een schip met een kleine bemanning om snel probleemloos het grootzeil te strijken. Vanwege een door ons doordacht ontwerp sluit de maindrop perfect om het grootzeil, is vanwege zijn asymmetrische sluiting waterdicht en ventileerd en draineert door een gaasstrook aan de onderzijde. U heeft de keuze uit een maindrophuik North en een maindrophuik met losse masthoes.

Extra informatie:

Maindrop North: Uitsluitend wordt het zeilpakket ingepakt, voorzijde sluit tegen karren of leuvers mast blijft vrij. De maindrophuik schuift met een onderlijkkoord of met pees in giek. Onze maindrophuiken hebben standaard een asymetrische (zelflossende) rits, afwatering en ventilatie gaas, hijslussen ( evt. lazyjacks ) en optioneel met ronde zeillatten.

Maindrop met losse masthoes: De maindrophuik schuift met een onderlijkkoord of met pees in giek. Onze maindrophuiken hebben standaard een asymetrische (zelflossende) rits, afwatering en ventilatie gaas, hijslussen ( evt. lazyjacks ) en optioneel met ronde zeillatten. Mastdeel: Is voorzien van een mast machete, de voorzijde met rits en onder steekgespen.

Losse masthoes: Mastdeel: Is voorzien van een mast machete, de voorzijde met rits en onder steekgespen.

Het verschil met een maindrophuik North is dat deze maindrophuik een los mastdeel heeft, beide maindrophuiken hebben verschillende voordelen. Indien er geen lazyjacks of zeillatten aanwezig zijn dan kunt u deze mee bestellen.

In overleg kunnen uiteraard alternatieve sluitingsmogelijkheden worden toegepast bijvoorbeeld een asymetrische ritssluiting ten bevordering van de spinnakerboom op de mast. Aan de binnenkant van de machete en achterkant zijn dubbelingen van PVC aan gebracht. De mogelijkheid bestaat om uw bootnaam en/of zeilnummer op de huik aan te laten brengen.

logo
Waarom Allround Zeilmakerij?
  • Gunstige prijs
  • Esthetisch verantwoord

  • Betrouwbare partner
  • Persoonlijk contact
  • Vakkundige ambacht