Schimmel en algen zijn een toenemend probleem voor doeken zoals kappen, zeilen, huiken en hoezen. Het zijn niet de doeken zelf, maar de vervuiling erop die kan schimmelen. Als deze niet tijdig wordt gereinigd, kunnen schimmels in de vezels van het doek trekken. Een professionele aanpak, zoals de diensten van ZONklaar (eerder Ultramar), kan dan nodig zijn.

De meeste doeken hebben een fabrieksmatige beschermingslaag, maar deze verdwijnt langzaam in gebruik, waardoor het doek gevoelig wordt voor vervuiling. Deze vervuiling kan afkomstig zijn van fijnstof, vogels, vuile handen, lijnen, zoute aanslag en vochtige damp.

Het onderhoud van uw kap kan eenvoudig worden gedaan door deze af te nemen met zoet water en een spons, en te drogen. Voor hardnekkige plekken kan een zachte borstel worden gebruikt. Vensters kunnen het beste worden afgenomen met Glassex. Ritsen blijven gangbaar door ze regelmatig te openen en sluiten, en metalen delen kunnen worden ingewreven met zuurvrije vaseline.

Voordat uw kap of zeil naar de wasserij gaat, wordt deze volledig gecontroleerd op algehele staat, kapotte of door UV aangetaste onderdelen, verteerde stiksels, beschadigde vensters, etc. en worden er foto’s gemaakt om latere discussies te voorkomen. U kunt erop rekenen dat als u uw spullen weer ophaalt, u er weer jaren probleemloos tegenaan kunt.

logo
Waarom Allround Zeilmakerij?
  • Gunstige prijs
  • Esthetisch verantwoord

  • Betrouwbare partner
  • Persoonlijk contact
  • Vakkundige ambacht