Loading...

Zeilhandeling

Zeilhandeling2023-01-30T12:28:20+00:00

Het Dutchman Mainsail Flaking System maakt gebruik van verticale stuurlijnen die door kabelgeleiders in het zeil zijn geregen om het zeil automatisch te laten opvouwen. Het zeil glijdt op en neer over de lijnen als een zonnescherm. Terwijl het zeil wordt neergelaten, leiden de lijnen het grootzeil naar afwisselende zijden van de giek. Eén persoon kan het grootzeil in minder dan 20 seconden laten zakken en laten vallen. Het Dutchman-systeem werkt met conventionele of volledig doorgelatte zeilen. Er is geen effect op de zeilvorm. Het grootzeil kan niet blijven haken aan de lijnen van de Dutchman als het gehesen of neergelaten wordt.

CX furler maakt zeilen eenvoudig, voegt snel kracht toe aan de boot en blijft zeilen bij weinig wind.Het bestaat uit een lijnaandrijftrommel en een topvalwartel. De AT-kabel (niet inbegrepen) is geïntegreerd in het voorlijk van het zeil met kousen aan elk uiteinde met behulp van Seldén kabelklemmen. De kousen kunnen eenvoudig worden bevestigd aan de trommel en de valwartel met een veerbelaste gaffelpen, waardoor verschillende zeilen kunnen worden gebruikt met een enkel rolsysteem of benedendeks kunnen worden opgeborgen zonder de trommel en de doorlopende lijn van de rongen te verwijderen. Een speciale 2:1 aankoopval wordt aanbevolen om de vereiste voorlijkspanning te verkrijgen en de belasting op de valschijf te verminderen. De trommel en de rollijn kunnen permanent aan de boeg en langs de scepters worden gemonteerd.Voeg een CX-GX-adapter toe voor een alles-in-één ooplossing, één rolroltrommel voor zowel uw Code Zero als uw asymmetrische spinnaker/gennaker.

Nadat je je cruisingspinnaker in de spiskin hebt gehesen, til je de sok eenvoudig op en knoop je de controlelijn van de skin aan de basis van de mast vast. Door aan de interne val van de skin te trekken, wordt het plaatsen en strijken een gecontroleerde manoeuvre. U zult merken dat u meer vertrouwen heeft in het vaargedrag van uw boot, zodat u uw gennaker vaker zult gebruiken.

Onderstaand vind u indicatieve waardes op een schaal van 1 op 10, gebasseerd op de karakteristieken van het zeil. Klik hieronder op zeilvariant.

Het Dutchman Mainsail Flaking System2023-02-07T09:59:43+00:00
CX / GX furler2023-02-07T10:03:36+00:00
The Spiskin2023-02-07T10:07:02+00:00
logo
Waarom Allround Zeilmakerij?
  • Gunstige prijs
  • Esthetisch verantwoord

  • Betrouwbare partner
  • Persoonlijk contact
  • Vakkundige ambacht