Welkom bij de eerste nieuwsbrief van 2023

Start seizoen 2023

En dan is het alweer april, start van een nieuw seizoen.
Wij zijn druk bezig geweest om reparaties, nieuwe zeilen en canvaswerk gereed te krijgen en op tijd te leveren. En dat is gelukt! Natuurlijk hebben we nog heel veel reparaties en nieuwe producten te maken en leveren, maar wat voor april gereed moest zijn, is gereed.

Wij wensen jullie een mooi vaarseizoen toe

Voorstellen

Thomas Scharff

Mijn naam is Thomas Scharff, vanaf dat ik een klein jongetje was ging ik al met mijn vader mee varen of naar de zeilmakerij. Ik ben dus echt met het ‘’zeilmakers dna’’ opgegroeid. Sinds 2016 ben ik werkzaam in de zeilmakerij, toen begonnen achter de naaimachine, met werkzaamheden als reparaties en nieuwbouw van winterkleden en hoezen. Ook ging ik steeds vaker de havens af voor metingen, mallen en montage van nieuwe projecten.

Tegenwoordig kom je met mij in contact vanaf het begin tot het eindproduct van vrijwel alle canvas projecten en reparaties, ik bespreek met de klant wat de wensen en mogelijkheden zijn. En daarna ben ik er verantwoordelijk voor dat deze werkzaamheden aan boord en ook op de werkplaats, conform afspraak door mijn collega’s gemaakt worden. Nadat de productie klaar is ga ik naar de boot toe voor de montage en ben ik hierna bereikbaar voor eventuele vragen van de klant. Ik vind het heel belangrijk dat de afspraken die ik maak met de klanten ook nagekomen worden, denk aan de kwaliteit en de leverdatum. Iedere boot is weer een uniek project en dit dient in goede banen geleid te worden. Van een wens of vraag naar een mooi product aan boord afleveren geeft mij voldoening. Mijn werkzaamheden zijn dus erg gevarieerd wat iedere werkdag weer anders maakt en juist dat maakt mijn werk leuk.

Tot snel op de Zeilmakerij!

Wij hebben een nieuwe website

De site was gedateerd en nodig aan vernieuwing toe. De website is opgefrist met nieuwe foto’s en nieuwe content gemaakt voor de product omschrijvingen. De laatste tijd hadden klanten problemen met een offerte aanvraag via de website, omdat dit te ingewikkeld was. Nu hebben wij het offerteformulier laagdrempelig en visueel gemaakt zodat het heel makkelijk is om een offerte aan te vragen. Ook hebben wij de product selectie veel toegankelijker gemaakt doormiddel van het navigatie menu en de visuele selectie. U komt nu heel makkelijk bij de gewenste pagina en op alle pagina’s heeft u de mogelijkheid om direct het offerteformulier aan te vragen.
Wij zijn nog bezig om binnenkort de website van de suncatcher online te zetten. U kunt dan rechtstreek van de Allround zeilmakerij site naar Suncatcher. Ook wordt u direct doorgestuurd naar de webshop wanneer u dat wilt.

Hopelijk bent u net zo enthousiast als wij. 

Lichtweerzeilen

 Code Cruising zeil

Het meest veelzijdige down-wind zeil voor alle boten. Moderne jachten hebben meestal korte, niet-overlappende of zelfs zelfkerende voorzeilen. Deze zijn effectief wanneer u aan de wind vaart. Bij halfwindse of ruimere koersen zijn deze kleine voorzeilen niet efficiënt. Om snelheid, plezier en competitiviteit te behouden, heeft Rolly Tasker Sails naast de gennakers, spinnakers en code zero, nu een veelzijdig cruising zeil ontwikkeld.

De Code C(ruising) is een mix van een Code 0 en een asymmetrische spinnaker, ontworpen voor windhoeken van 65 tot 135 graden. Uitgeboomd kan deze zelfs tot 180 graden gebruikt worden. Dat betekent een groot windbereik. Daarnaast wordt dit zeil gevoerd op zijn eigen furler waardoor de bediening net zo eenvoudig wordt als een rolgenua. Een recht voorlijk met Dyneema Anti Torsie lijn zorgt voor soepel in– en uitrollen.
De Code C kan op maat worden gemaakt in een licht polyester doek of in zwaarder spinnaker doek (Nylon). Naast de maatwerk zeilen hebben dit universele zeil ook in standaard formaten en kleuren die erg scherp geprijsd zijn.

Nesling

Ideale oplossing voor schaduw in uw tuin

Het Coolfit® schaduwdoek is zeer veelzijdig en een perfecte aanvulling op tuin en terras. Maar ook zeker geschikt voor zakelijke doeleinden zoals horecagelegenheden of kinderdagverblijven.

Dankzij de open structuur is de stof water- en winddoorlatend en kan daardoor

het hele seizoen blijven hangen (maart t/m september). De Coolfit® stof is

eenvoudig te reinigen met lauw water, een zachte borstel en groene zeep.

De randen zijn rondom afgewerkt met verstevigingsband. Op de hoeken bevat

het doek RVS 316 driehoeksogen. Verkrijgbaar in vele kleuren en verschillende maten.

Makkelijk te bestellen via onze webshop of neem contact met ons op.

www.allroundzeilmakerijshop.nl

Maken

“Het product vormt zich”

We zijn aangekomen bij stap 4, het maken van het product . Na het meten en buigen van de beugels en het maken van de mallen, komen we bij het ‘maken’ aan. De klant heeft de kleur doek uitgekozen, deze is besteld en zodra het doek binnen is wordt de mal uitgetekend op het doek. De mal wordt uitgesneden en dan is het tijd voor de naaimachine. Alle losse stukken doek worden aan elkaar vast gezet.

En zo vormt het product zich.

Geen enkel product is hetzelfde. Het formaat, de vorm, de gekozen opties verschillen bij elke opdracht. Alleen ons logo zit op elk door ons gemaakt product, we zijn tenslotte trots op onze producten ;)

N I E U W

Loxx® Anti-Diefstal Kop

De speciale Loxx® Anti-Diefstal Kop sluit net zo gemakkelijk als alle LOXX® bovendelen, maar kan alleen worden geopend met de hiervoor ontworpen Anti-Diefstal sleutel. Deze sluiting is zo ontworpen dat het onmogelijk is om ze met blote handen of andere objecten te openen. Dit is een kleine maar zeer effectieve antidiefstal oplossing voor alles wat u wilt beveiligen. Tevens zijn de koppen voor u ook handelbaarder, dit doordat ze met de sleutel moeiteloos te openen zijn.
De verbinding tussen de LOXX® Kop en onderste deel kan alleen worden losgemaakt met het juiste gereedschap:
Plaats de LOXX® Anti-Diefstal sleutel bovenop de Kop en bedien de sleutel moeiteloos. De LOXX®-Kop komt vanzelf los en kan van het gereedschap worden getrokken.

Pluspunten:
* Niet te openen zonder sleutel, dus erg veilig
* Voor u als eigenaar makkelijker de koppen te bedienen.
* Duitse kwaliteit
* RVS / Messing-Vernikkeld

Deze Loxx Anti-Diefstal koppen en sleutel zijn te bestellen in onze webshop.

  • Niet te openen zonder sleutel, dus erg veilig

  • Voor u als eigenaar makkelijker de koppen te bedienen.

  • Duitse kwaliteit

  • RVS / Messing-Vernikkeld

Reparaties

“Groot of klein
Naast al het nieuwe canvaswerk en zeilen die wij leveren, voeren we ook veel reparaties uit. Bij zeilen is het voornamelijk slijtage gaatjes repareren, UV strook en lufftape vervangen. Ook hebben wij voor de zeilen een zogenoemde APK- keuring, hierin lopen we het gehele zeil na op slijtage en geven dit door aan de klant, waarna de klant beslist of dit gerepareerd moet worden. Bij het canvas werk is het vaak de naden overstikken en ramen vervangen. De klant weet meestal zelf al wat er kapot is en gerepareerd moet worden, bij grote onverwachtse reparaties nemen wij altijd contact op met de klant. Is uw canvas erg vies, dan kunnen wij dit naar de wasserij sturen. Wij werken samen met Zonklaar”

16 januari verschijnt de 1e nieuwsbrief van 2023

Loxx® Anti-Diefstal Kop

Wij hebben een grote collectie touwwerk en lijnen voor verschillende type boten en zeilers. De materialen en constructies van touwwerk die je nodig hebt, hangen af van het type boot dat je vaart.

Vallen

Bij vallen wil je zo min mogelijk rek hebben. Rek beïnvloedt de performance van je zeilboot. Voor toerzeilers is dit vaak minder kritisch en deze goed af met een polyester val. Is de performance wel belangrijk, kies dan een val met een kern van Stirotex® of Dyneema® vezels. Ook kunnen wij een voorloop van staalkabel of dun Dyneema® maken zodat je vallen door de mast passen.

Schoten

Zeilers stellen verschillende eisen aan een schoot. De belangrijkste eigenschappen van een goede schoot zijn soepelheid, rek en grip. Onze leverancier heeft een breed assortiment aan grootschoten, fokkeschoten en spinnakerschoten. In zowel polyester varianten voor de toerzeilers als schoten met Dyneema® vezel of Stirotex® voor de wedstrijdzeilers en fanatieke toerzeilers. Indien je de schoot overwegend gebruikt met de handen in plaats van op de lier, kies dan een schoot met gripvezel in de mantel.

Landvasten

Landvasten komen er in vele soorten en maten. Om het schip veilig te kunnen afmeren is het belangrijk dat je de juiste landvasten kiest. Het is belangrijk dat je landvast sterk en slijtvast is. Ook moet een lijn voor een landvast rek bevatten. Zo wordt schokbelasting opgevangen door het landvast en ligt het schip rustig afgemeerd.

Eco-Ropes

Eco-Ropes is het fantastische resultaat van ons streven naar innovatie gecombineerd met het doel te werken aan een duurzame toekomst. Deze lijnen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals gerecyclede kunststoffen (rPET) en bio-based Dyneema®. Uniek, want touwwerk gemaakt van gerecyclede materialen is de toekomst. Dit betekent dat met Eco-Ropes geen nieuwe fossiele grondstoffen zijn gebruikt voor nieuwe vallen, schoten en landvasten. Zo zorgen we ervoor dat de hoeveelheid plastic afval wordt verminderd.

De volgende nieuwsbrief verschijnt 1 juli 2023

logo
Waarom Allround Zeilmakerij?
  • Gunstige prijs
  • Esthetisch verantwoord

  • Betrouwbare partner
  • Persoonlijk contact
  • Vakkundige ambacht