Welkom bij onze 2e nieuwsbrief

Wij waarderen het enorm dat u zich heeft geabonneerd op onze nieuwsbrief en hartelijk dank voor de leuke reacties die wij hebben ontvangen. We willen u ieder kwartaal gaan voorzien van een nieuwsbrief, zodat u weet waar wij mee bezig zijn, de nieuwtjes en in deze nieuwsbrief komt ook het team in beeld. Volgt u ons ook op facebook en instagram? Hier posten wij leuke foto’s.

Wist u dat…

 • Wij inmiddels met een team van 5 mannen en 4 vrouwen zijn.

 • Allround zeilmakerij in 2006 opgericht is door Hugo Scharff
 • In 2008 vriend van Hugo, Erik in dienst kwam

 • Henriette in 2009 man Hugo ging bijstaan in de administratie

 • Het team in 2010 werd uitgebreid met Liseth

 • In 2012 verhuisd naar groter pand

 • Waarna in 2016 zoon Thomas in het bedrijf kwam

 • Wat vriend Yael zo leuk leek dat hij in 2017 in dienst kwam

 • In 2021 het productieteam weer werd uitgebreid ditmaal met Maarten

 • Ook Henriette in 2021 versterking kreeg met Ilona, vriendin van Liseth

 • 2022 goed begon want Melinda kwam in het productieteam

 • Wij dus eigenlijk 1 grote familie zijn!

Led strip

Sfeervolle toevoeging aan uw canvaswerk

Al enige tijd zijn wij bezig met het toevoegen van LED-strips aan buiskappen, achtertenten, bimini’s en andere toepassingen. De led strips worden standaard geleverd met een accu, draadloze afstandsbediening en een oplaadkabel en zijn waterdicht. Optioneel kan er ook gekozen worden voor een extra accu, of eventueel de LED-strip in verschillende kleuren.
De Led strip wordt verwerkt in de dakhoes met een extra tasje voor de batterij.
Ideaal voor als het in de avond nog heerlijk weer is, door de ingebouwde LED-strips kan hier langer van genoten worden.
Ook is de led strip in te bouwen in uw bestaande canvaswerk.

Jachtzeilen

Nu weten wij ook wel dat het voor de gewone recreatieve zeiler een hele stap is om die vierkante meters uit de zak te trekken, zeker als er wat wind staat. Het is dan best een hele investering voor u en dat voor een zeil die je maar een enkele keer gebruikt. Om de drempel wat te verlagen heeft Sailselect (waar wij in Zeeland dealer van zijn), een aantal betaalbare oplossingen voor u, binnen een wind bereik van 65 tot 180 graden ware wind. De meeste van deze ruimwindse zeilen zijn op voorraad verkrijgbaar. U kunt aan de hand van onderstaand schema uw oppervlakte bepalen van het gewenste zeil. De zeilen kunnen compleet geleverd worden eventueel met een furler of een sok om het strijken gemakkelijker te maken. Voor meer informatie kunt u direct bij ons terecht.

Buigen van beugels

In de vorige nieuwsbrief is het maken van de mallen uitgelicht, nu de volgende stap, het buigen van de beugels.

Over deze beugels wordt het canvas gespannen, dit bepaald mede de vorm van de canvaskap, moet tegen een stootje kunnen en tegen de verschillende weersomstandigheden. Daarom werken wij uitsluitend met RVS beugels, meestal met 25mm maar bij grote projecten ook met 32mm. Het buigen van de beugels in 25mm doen wij in onze werkplaats met uiterste precisie. Wanneer u kiest voor een nieuw frame gaan wij een eerste keer naar de boot toe om de beugels in te meten. Hierbij wordt er gekeken naar het model van het schip en welke kap hier het beste bij past. Na het meten van de beugels worden ze in de werkplaats uitgetekend en gebogen naar wens. Als de hoeken in de beugels zitten wordt de bovenkant van de beugels gewalst voor een ideale spanningsverdeling van het doek. Nadat de beugels gebogen zijn worden de beugels aan boord geplaatst en eventueel nog iets ingekort wanneer nodig. Het buigen van de beugels is een zeer precies werk. En uiteraard zeer bepalend voor de uiteindelijke pasvorm aan boord!

Suncatcher

‘Biedt bescherming tegen zon, regen en wind door het strakke en moderne uiterlijk een elegante oplossing voor op uw Jacht, Terras, Tuin, Winkel, Bedrijf, Parking, Speelplaats, Beachclub, Sportvereniging, Zandbak’ 

Suncatcher is een dochteronderneming van Allround Zeilmakerij. Het bedrijf suncatcher welke in 2015 is opgericht, begon vanuit de zeilmakerij. Door een aanvraag of we ook zonnezeilen maken voor in de tuin, zijn we gaan ontwerpen en uitwerken tot het product Suncatcher is ontstaan. Inmiddels zijn we druk bezig met met het opbouwen van een mooie portfolio en krijgen we vanuit het hele land aanvragen.
Ook is ons product te vinden op de zogenoemde ‘’Superyachts’’.
Wij leveren verschillende producten. De standaard modellen, welke in vaste maatvoeringen komen. En de op maat gemaakte modellen, welke in onbeperkte mogelijkheden gecreëerd kunnen worden.

Bij ons is een hoge kwaliteit standaard, wij kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Hierdoor kunnen wij de tijd nemen om in overleg met u uit te komen tot de best mogelijke Sun Shade Solution. Wanneer dit afwijkt van de standaard modellen, maken we onder andere een 3D-tekening, zodat u een goed beeld heeft van hoe het product er voor u uit gaat zien. De mogelijkheden zijn oneindig. Onze suncatcher bieden een optimale bescherming tegen zon, regen, wind en is UV-werend. Door de dynamische vormgeving is het meer dan alleen functioneel.

Transportzakken

Houdt u canvas schoon en makkelijk te transporteren
Zelf gebruiken wij transportzakken om het nieuwe canvaswerk netjes op
te bergen en te transporteren naar uw schip. Regelmatig krijgen wij dan
ook de vraag of deze ook te koop zijn?! Goed nieuws…
Vanaf nu kunt u een transport zak bestellen.

 

De transportzak is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen en heeft een standaard maat zodat hij voor vrijwel iedere boot geschikt is.

* De standaard transportzak, deze is van wit PE doek gemaakt, er wordt een rits in mee gestikt zodat de zak helemaal open kan en uw canvas opgeborgen kan worden.
* De Heavy Duty bag, dit is dezelfde tas alleen van sterker, steviger materiaal
(Zwart gaas), wat ervoor zorgt dat de tas een langere levensduur heeft en uw canvas nog beter wordt beschermd.
logo
Waarom Allround Zeilmakerij?
 • Gunstige prijs
 • Esthetisch verantwoord

 • Betrouwbare partner
 • Persoonlijk contact
 • Vakkundige ambacht