Welkom bij onze derde nieuwsbrief

Pre- Order Winterkleed

Bestel nu en betaal pas in september
Voor ons is dit erg handig, de mallen kunnen gemaakt worden met bestendig weer. En wij weten ruim op tijd hoeveel en in welke grootte de winterkleden gemaakt moeten worden, zodat wij tijdig de juiste materialen kunnen bestellen.
Het winterkleden seizoen is gelukkig nog niet direct in de buurt, maar voor ons begint het productieseizoen al bijna. Heeft u twijfels of u wel of geen winterkleed nodig heeft?

De voordelen: 

 • 1

  Als eerste minder poetswerk, de boten komen bijna hetzelfde onder het winterkleed vandaan, als het moment dat het winterkleed gemonteerd wordt.

 • 2
  Vrijwel GEEN groene aanslag meer
 • 3

  Zeer lange levensduur

 • 4

  Gemaakt van lichtgrijs PVC, waardoor het niet te warm wordt onder het kleed, er hecht weinig vuil aan en het blijft toch nog enigszins licht

 • 5

  Meerdere ventilatie schelpen

 • 6

  Precies op maat gemaakt voor uw schip

 • 7

  1 jaar service, zomeropslag en montage in de prijs inbegrepen

 • 8

  Alle constructienaden worden gelast, dus vrijwel geen stiksels

Een eventueel nadeel zou zijn dat de montage van het kleed vaak een behoorlijke klus is. Maar ook daar is een oplossing voor. wij bieden de service om ieder jaar uw winterkleed door ons te laten monteren, demonteren, service uit te voeren en op te slaan. Uiteraard tegen betaling maar hierdoor bent u en uw schip volledig ontzien.

Zonnepanelen 

Op uw canvasproducten of winterkleed
Wij bieden de mogelijkheid om flexibele zonnepanelen op uw canvas of winterkleed te installeren. Dit van het merk SunBeam, een zeer bekende leverancier als het gaat om zonnepanelen. De zonnepanelen zijn eenvoudig vast te klikken met Tenax knoppen en/of klittenband. Hoe handig is dat? In de winter de boot niet aansluiten op de walstroom wat vaak voor problemen zorgt, maar door de zonnepanelen opgewekte stroom de accu’s op peil houden. De boot is dan volledig zelfvoorzienend. Wij kunnen ook op uw bestaande canvas de voorbereiding voor de zonnepanelen maken.  De aansluiting van de zonnepanelen kunt u door het service center op de jachthaven of een installatie bedrijf laten doen, wij kunnen dit helaas nog niet voor u verzorgen. 

Jachtzeilen 

Zelf stabiliserende spinnaker

Voor de lange-afstandzeiler en voor de zeiler die de gennaker en de spinnaker in één zeil wil combineren hebben wij de Bora en de Levante,
de zelf stabiliserende spinnakers van Oxley.

De eigenschappen: meer lift, een rustiger gedrag, een beter dempend vermogen en een groter bereik aan windhoeken én windsterktes dan de traditionele spinnaker.
Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze partner UK- De Vries Sails
Kik op onderstaande link

Summer Sale Jachtzeilen

15 % korting
Wanneer u nog in juli een order plaatst en wij het zeil nog dit najaar mogen leveren, kunnen wij u een summer sale korting aanbieden van 15 % op de prijs. Dit geldt overigens alleen op de zeilen uitgevoerd in dacron of cruising laminaat.
Wees er snel bij, de tijd vliegt voorbij.

S U M M E R   S A L E

Suncatcher

Beurs Eigen Huis
Ga je een huis bouwen, verbouwen, verhuizen of verduurzamen?
Dan raden wij zeker aan om de beurs te bezoeken
Van 14 t/m 16 oktober staan wij met Suncatcher op de najaarsbeurs ‘Egen Huis’. Deze beurs wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. We verwelkomen u graag met een lekker bakje koffie en we hebben een mooie beursaanbieding.

Bedrijfsuitje

Team Spirit
Vrijdag 22 juli zijn wij om 12:00 gesloten
in verband met ons bedrijfsuitje. We gaan die dag met een sloep varen over het Veerse Meer. 

Meten van beugels

“Dit maakt de vorm van uw canvas”

In de eerdere nieuwsbrieven werd er besproken; Buigen beugels en het maken van de mallen. Deze nieuwsbrief lichten we het meten van de beugels uit.
De beugels worden aan boord ingemeten aan de hand van de wensen en de lijnen van het schip. Er zijn een aantal zaken belangrijk, waar wordt de beugel gemonteerd, hoe lang kan het dak worden, staan er lieren en hoe breed moet de bovenkant van de beugel worden. De laatste is een belangrijke maat, de beugel mag niet te breed zijn tegenover de buiskap of de kuip. Maar tegelijktijdig moeten de beugels breed genoeg zijn om zo goed mogelijk te kunnen zitten aan boord. Het is zeer belangrijk dat de beugels in lijn staan met het model van het schip, soms wat sportiever en soms wat sierlijker. Dit wordt allemaal aan boord bepaald, op de zaak wordt dit uitgewerkt en na deze stap worden de beugels gebogen.

Delta Weekend

“Een prachtig zeilweekend”

In het weekend van 24 juni was het Delta Weekend, het 50 jarig bestaan en
na 2 jaar mocht het eindelijk weer. Het was een prachtig weekend,
vol enthousiaste zeilers, bezoekers en organisatie!

Wij boden de service Overnight Sail Repair aan. Er was weinig wind, dus gelukkig voor de zeilers weinig reparaties. Wij willen via deze weg iedereen bedanken die dit weekend tot een succes hebben gemaakt. Volgend jaar staan wij weer voor u klaar!

Zomersluiting

Week 33 en 34
Van maandag 15 augustus tot en met vrijdag 27 augustus
zijn wij gesloten in verband met de zomervakantie.

Allround is op dat moment wereldwijd vertegenwoordigd,
we verblijven in Macedonië, Spanje, Nieuwerkerk, Frankrijk, Curaçao en Middelburg.

Maandag 29 augustus zijn wij weer terug in Zierikzee om u van dienst te zijn.

Namens ons allen een fijne vakantie gewenst!

logo
Waarom Allround Zeilmakerij?
 • Gunstige prijs
 • Esthetisch verantwoord

 • Betrouwbare partner
 • Persoonlijk contact
 • Vakkundige ambacht