Soltis 86 is een fantastisch doek dat je voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. Het is het perfecte materiaal voor het maken van bootkappen, bimini’s, sprayhoods (buiskap) en andere beschermende zeilen voor boten. Maar wist je dat je met Soltis 86 ook je eigen raamscherm kunt maken? In deze blog laten we je zien hoe een van onze klanten dat gedaan heeft met Soltis 86 bootdoek.

De voordelen van een raamscherm van Soltis 86

Een raamscherm is een slimme manier om je raam te bedekken en zo de zon, de warmte, de wind en de inkijk te verminderen. Een raamscherm van Soltis 86 bootdoek heeft een aantal voordelen ten opzichte van een gewoon gordijn of rolgordijn. Zo is Soltis 86:

 • Lichtgewicht en sterk: Soltis 86 is een doek dat gemaakt is van polyester met een PVC-coating. Het is erg licht, maar ook erg sterk en scheurbestendig. Het kan dus goed tegen een stootje en gaat lang mee.
 • Waterdicht en schimmelwerend: Soltis 86 is een doek dat speciaal ontworpen is voor de maritieme sector. Het is dus bestand tegen water, zout, vocht en schimmel. Het is ook makkelijk schoon te maken met een vochtige doek of een mild reinigingsmiddel.
 • UV-bestendig en kleurvast: Soltis 86 is een doek dat een hoge UV-bescherming biedt. Het houdt tot 86% van de zonnestralen tegen en voorkomt zo verkleuring en veroudering van je interieur. Het doek is ook kleurvast en verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen.
 • Ademend en isolerend: Soltis 86 is een doek dat een microperforatie heeft. Dit betekent dat het doek kleine gaatjes heeft die lucht en licht doorlaten, maar geen water. Hierdoor is het doek ademend en zorgt het voor een aangenaam binnenklimaat. Het doek is ook isolerend en houdt de warmte binnen in de winter en buiten in de zomer.

Hoe maak je een raamscherm van Soltis 86?

Een raamscherm van Soltis 86 bootdoek maken is helemaal niet moeilijk. Je hebt alleen het volgende nodig:

 • Soltis 86 in de gewenste kleur en afmeting
 • Zuignappen
 • Een hamer en een holpijp
 • Een schaar en een meetlint

Volg dan deze stappen:

 1. Meet de breedte en de hoogte van je raam op en knip of snijd het doek op maat. Soltis 86 scheurt niet en hier hoeft in principe geen zoom aan gemaakt te worden. Indien u dit wel wilt doen houd dan rekening met een paar centimeter extra voor de zoom.
 2. Maak gaatjes in de vier hoeken van het doek met een hamer en een holpijp. Zorg ervoor dat de gaatjes groot genoeg zijn voor het schroefdraad van de zuignappen (3mm).
 3. Bevestig de zuignappen en hang het doek op aan je raam. Je kunt de zuignappen verplaatsen om het doek strakker of losser te maken.
 4. En voilà, je hebt je eigen raamscherm van Soltis 86 bootdoek gemaakt!

Waar kun je Soltis 86 kopen?

Soltis 86 bootdoek is een product van Serge Ferrari, een toonaangevende fabrikant van technisch textiel. Je kunt Soltis 86 bootdoek online bestellen bij Allroundzeilmakerijshop.nl, de webshop van Allround Zeilmakerij in Zierikzee. Wij zijn een familiebedrijf met vele jaren ervaring in het maken en repareren van zeilen, bootkappen, tenten en andere producten van doek. Wij leveren Soltis 86 bootdoek in verschillende kleuren en afmetingen, tegen scherpe prijzen en met snelle levering. Je kunt ook bij ons terecht voor andere soorten doek, zoals acryl, pvc, dacron met merken als sunbrellasauleda en meer.

Bekijk onze volledige Raamscherm collectie!

Heb je nog vragen of ideeën?

We hopen dat je dit blogartikel leuk en inspirerend vond. Heb je nog vragen over Soltis 86 bootdoek of over het maken van een raamscherm? Of heb je zelf een ander creatief idee met Soltis 86 bootdoek? Laat het ons weten in de reacties of neem contact met ons op via info@allroundzeilmakerij.nl. We helpen je graag verder!

Nog even wachten voordat u gaat

Wij kunnen ook het doek in de juiste afmetingen snijden. Dit kost € 35,- per venster. We kunnen de randen ook mooi voor u afwerken door een paar centimeter om te vouwen en af te werken. Dit kost dan € 50,- per venster. Neem in dit geval dan contact met ons op.